Необходимите за гласуване документи ​ще се издават в седмицата преди 2 октомври

...
Необходимите за гласуване документи ​ще се издават в седмицата преди 2 октомври
Коментари Харесай

МВР - Русе ще издава удостоверения на граждани без документи за изборите

Необходимите за гласоподаване документи ​ще се издават в седмицата преди 2 октомври 2022 година 

Българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, ще имат опция да се снабдят с нужните документи, с цел да гласоподават. 

 В ОДМВР Русе е основана следната организация за работа:
В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на валидност;При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 30 септември 2022 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.
За да бъде издадено уверение е належащо:
Гражданите персонално да подадат искане в звената на бранш БДС при ОДМВР – Русе /в постройката на ОДМВР, във всички районно управление (на МВР) и в центъра за административно обслужване в жк „ Дружба “/ за дните от 27 септември 2022 година до 01 октомври 2022 година от 8.30 ч. до 17.00 ч. и на 02 октомври 2022 година от 8.30 ч. до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 01.10.2022 година (събота) и на 02.10.2022 г.(неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административното обслужване на жители по линия на документи за идентичност и в интернет страницата на дирекцията.Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение маже да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия и е годно за изборния ден - 2 октомври 2022 година. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР